Hof Imstenrade

Omschrijving

Stichting Hof Imstenrade heeft UrbanBlue in samenwerking met Siecker Advies & Management gevraagd een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren ten behoeve van de herbestemming van Hof Imstenrade te Heerlen. Een monumentaal en karakteristiek ensemble van gebouwen daterend uit 1910. 

 

Uitgaande van de huidige kwaliteiten van de gebouwen en de omliggende gebieden wil Stichting Hof Imstenrade een meergeneratie woongemeenschap realiseren gebaseerd op: nabuurschap, duurzame bouw, energieneutraal, alle leeftijden en gezamenlijk beheer. 

 

Het object moet deels gerestaureerd en gerenoveerd worden. Wonen vormt de uitsluitende functie. De renovatie beoogd ca. 20 wooneenheden in de vorm van zowel gemeenschappelijke ruimtes als gezinswoningen, aanleunwoningen, studio's en eenpersoonsappartementen. In de koeienstal zullen, naar verwachting, 8 wooneenheden in de huursector worden gerealiseerd door Wonen Limburg.

 

Het omliggende groene buitengebied is van belang voor het initiatief en een onmisbare schakel in de uitvoering van de plannen.